با گذشت بیش از یک دهه از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، افغانستان همچنان شاهد پدیدههای شوم تروریسم و افراطگرایی است.
به گزارش انصار به نقل از فارس، حملات پرسشبرانگیز (القاعده) به رهبری (اسامه بن لادن) به (نیویورک) و (واشنگتن) در 11 سپتامبر سال 2001 و به دنبال آن هشدار (جورج دبلیو بوش) رئیس جمهور وقت امریکا به طالبان مبنی بر اخراج گروه تروریستی القاعده از افغانستان و رد این درخواست توسط طالبان، مقدمات حمله امریکا به افغانستان را فراهم آورد.
پس از حادثه 11 سپتامبر و به دنبال آن آغاز حمله امریکا به افغانستان در اکتبر 2001 با شعار مبارزه با تروریسم و ادعای کمک به ملت افغانستان و همچنین پس از حضور همهجانبه نیروهای بینالمللی از حدود 50 کشور در افغانستان، باز هم ملت این کشور رنج کشیده برای بازیگران بینالمللی که در نقش حامی و دخالتکننده سیاسی و نظامی در افغانستان ظاهر شدند، اولویت اصلی نبودند.
با گذشت بیش از یک دهه از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 افغانستان هنوز هم شاهد تروریسم و افراطگرایی است، فرآیند دولتسازی وعده داده شده توسط امریکا و غرب طی نشد و توسعه زیرساختها در این کشور جنگزده هنوز انجام نگرفته و مردم این کشور از ناامنی، فساد و فقر در رنج و سختی هستند.
به اعتقاد کارشناسان کشورمان از جمله (وحید مژده)، بر خلاف ادعای امریکاییها، آنان نتوانستند امنیت را در افغانستان تأمین کنند و اوضاع امنیتی افغانستان از قبل هم بدتر شده است.
به گفته وی، در طول 12 سال گذشته، بودجه زیادی به افغانستان اختصاص یافته، اما نتیجه ملموسی به دنبال نداشته است و در وضعیت اقتصادی و زندگی مردم افغانستان تغییر چندانی حاصل نشده است.
اکنون در عمل شاهدیم اولویتهایی که در شعارهای خوش رنگ و لعاب امریکا و غرب برای افغانستان به چشم میخورد کمتر مورد پیگیری قرار گرفته است.
در حال حاضر پس از 12 سال از زمان آغاز حمله به افغانستان و حضور نیروهای بینالمللی در کشور، آنان به دنبال خروج فوری نیروهایشان از افغانستان هستند که این خود نشانهای از خستگی مفرط نیروهای بینالمللی از یک جنگ طولانی و فرساینده است.
حال پس از گذشت زمانی بیش از یک دهه باید دید جنگ امریکا و متحدانش در افغانستان با بر جای گذاشتن هزاران کشته و صدها هزار زخمی و میلیونها آواره چه دستاوردی داشته؟ جنگی که به اذعان مقامات دولتی کشور نه تنها تروریسم را از بین نبرده بلکه آن را تقویت نیز کرده است.
حامد کرزی رئیس جمهور کشور جوزای امسال با شرکت در کنفرانس (امریکا و جهان اسلام) در که در (دوحه) پایتخت قطر برگزار شد مسائل تأملبرانگیزی را مطرح کرد و صریحاً مبارزه با تروریسم را به چالش کشید.
وی در این اجلاس گفت: جنگی که پس از سال 2001 میلادی علیه تروریسم آغاز شد، نه تنها برای افغانستان و منطقه خوشحالی ببار نیاورد، بلکه تأثیرات منفی آن تا آفریقا و نقاط دیگر جهان گسترش یافته است.
وی در ادامه گفت: من به رئیس جمهور اوباما و رهبران کشورهای غربی به کرات گوشزد کردهام که آیا ما در جنگ علیه تروریسم به پیروزی رسیدهایم؟ آیا برای تروریسم تعریفی را سراغ داریم؟ تروریست کیست؟ آیا تروریسم را در ولسوالیها، مناطق و خانههای افغانستان باید جستجو کرد؟ و آیا ما به مخفیگاههای تروریسم توجه کردهایم؟
آقای کرزی در سخنرانی خود با انتقاد از عملکرد امریکا و غرب در مبارزه با تروریسم گفت: امروز جهان اسلام از پاکستان تا نیجریه با بحران مواجه است.
مصداق به روز و بارز اظهارات رئیس جمهور افغانستان سوریه است که امریکا و غرب ماهیت برخورد دوگانه خود در بحث مبارزه با تروریسم را آشکار کردند.
امریکا با حمایت، تقویت و کمک مالی و تسلیحاتی به تروریستهای سوری و مشخصاً (جبهه النصره) که شاخهای منشعب از گروه القاعده است، باطن شعارهای خود در مبارزه علیه تروریسم را به جهانیان نشان داد.
براساس گزارشات منابع رسمی دولتی امریکا، طالبان، شماری از شاخههای محلی القاعده و گروه (لشکر طیبه) توسط برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط عربستان سعودی تأمین میشوند.
همچنین امریکا با وجود آن که از تمام ارتباطات طالبان و سازمان اطلاعات پاکستان (ISI) خبر دارد اقدامات جدی را برای فشار بر پاکستان مبنی بر مبارزه جدی و مستمر علیه تروریسم انجام نمیدهد.
نتیجه اینکه برخوردهای دوگانه امریکا در بحث مبارزه با تروریسم و بررسی مجموع واقعیتهای ذکر شده، منجر به گسترش و نفوذ افراطگرایی در منطقه حساس خاورمیانه و حتی بعضاً آسیای مرکزی شده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/686